13-01-2019

Pinball ROCK

De Bredase band PinBall Rock bestaat uit 7 enthousiaste en ervaren muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdient.

 

De muzikale invloeden komen uit de Rock Pop Funk & Soul. Heerlijke covers van diverse grootheden denderen op het podium voorbij. Twee scheurende gitaren, 10 vingers toetsen, de zwoele bas in combinatie met swingende drums, die vervolgens de zanger en zangeres uitdagen maken dit plaatje

geheel compleet. Deze band staat voor een funky swingend soul feestje met een flinke vleug rock, en in no time staat het hele café mee te zingen.

 

Van Stevie Wonder tot Anouk, die weer zwaait naar Herman Brood om vervolgens nederpop met Mustang Sally te combineren.

Zijn jullie er klaar voor!?

 

aanvang ca. 16.00 uur 

10-02-2019

THE SAUCE

Deze band is voortgekomen uit The South, een regionaal bekende band, die met een gevarieerd repertoire uit de blues-rock en het southern-rock genre, op menig podium de aandacht wist te trekken.

 

De band bestaat uitde volgende muzikanten:

Gerrie van Heck                leadzang

Maurice Leito                    bas

Hans v.d. Kerkhof             toetsen

Frans Kwekkeboom          tenor-en baritonsax

Huub v. Schooneveld       gitaren

Jorus Rompa                     drums

 

De mannen van de Sauce willen met een fris gevarieerd repertoire, dat bestaat uit de nummers van onder meer Joe Cocker, de J Geils Band, Mink de Ville en andere pareltjes uit het bluesrock-genre op elk podium een voor het publiek onvergetelijk optreden weg te zetten.

 

Uitgangspunt daarbij is,dat samen muziek maken en beleven altijd een ultieme ervaring blijft.

 

aanvang ca. 17.30 uur 17-02-2019

Tribute aan de Doors

De naam LSDOORS zegt natuurlijk genoeg. De band is fan van de befaamde Doors die 50 jaar geleden onder aanvoering van zanger/dichter Jim Morrison furore maakte. Jim Morrison zorgde ervoor dat de band niet alleen naam kreeg als producent van prachtige muziek die nu nog stand houdt zoals Riders on the Storm, Love her Madly, Hello, I Love You maar ook door zijn presentatie. De band had een naam hoog te houden als het gaat over recalcitrant gedrag, druggebruik, opstootjes, conflicten met de politie en arrestaties. Er was altijd wel rumoer rond de Doors.

50 jaar terug in de tijd

Dat kwam tot een eind met het overlijden van Morrison in 1971, maar de muziek bleef over en is voor velen nog een grote inspiratiebron. Zo ook voor Gerard Groeneveld, Erik de Vries, Roel van Beusekom, Teun van Beusekom en Joost Kuijsters die ons vanmiddag zo’n 50 jaar terug in de tijd nemen. De bandleden hebben reeds vaker op ons podium gestaan met andere bands en gaan in café Oud Brabant hun eerste show geven, totaal gewijd aan The Doors: “come on baby, light my fire!”

 

aanvang ca. 16.00 uur 

17-03-2019

Blues Goose

 

Blues Goose is een band uit de 

regio Dordrecht opgericht in 2014.

 

Zij spelen Blues, Blues/Rock en Rhythm  & Blues nummers met grote namen zoals: Beth Hart, Walter Trout, Brain Box, Coco Montoya, Eric Clapton en Gary Moore.

 

Spelen doen ze hoofdzakelijk op gevoel met een gevarieerde setlist.

Muziek gespeeld met passie is waar het om draait.

 

vanaf ca. 17.30 uur 24-03-2019

Jack Rabbit Slim’s Twist Contest

De naam van de band is ontleend aan de danswedstrijd uit Qeuntin Tarantino’s film Pulp Fiction. Blues, trash, surf, vuige rock ‘n roll, soul en andere roots vallen je ten deel bij het beluisteren van dit gezelschap. Muzikale hersenspinsels en obscure covers.

 

vanaf 17.00 uur 

31-03-2019

Band Route61

Band Route61 bestaat uit vijf muzikanten met een jarenlange ervaring en zij hebben zich opgewerkt tot een veelgevraagde bluesband voor zowel kleine als grote podia.

Band Route61 speelt een afwisselend repertoire van conventionele tot hedendaagse bluesrock aangevuld met eigen werk in de stijl van BB King, John Lee Hooker, Moose Allison, Ford Brothers en vele andere blueslegendes.

Na het uitkomen van de CD  “Old Friends New Friends”, welke zeer positief is ontvangen, is Band Route61 regelmatig te horen en is een graag geziene gast in het bluescircuit.

 

Een strakke ritmesectie verzorgt de basis van Band Route61. De subtiele en opzwepende gitaarpartijen van Steven de Bruijn prikkelen de luisteraar, waardoor de muziek interessant blijft om naar te luisteren. Met de rauwe stem van John de Groot en het indringende harmonica spel van Carolus van Kuilenburg creëert Band Route61 de juiste “Blues Experience”.

Tot heden heeft Band Route61 zijn live performance bewezen bij tientallen gigs, waaronder festivals en kleine podia, waar zij ook regelmatig het podium deelde met andere bekende en veel gevraagde bluesbands. 

 

Dat live performance niet het enige is begrijpt Band Route61 maar al te goed. Daarom wordt er hard gewerkt aan een nieuwe CD die binnenkort gaat uitkomen. Daardoor krijgt het publiek de kans om naast het bijwonen van een live gig ook de door Band Route61 gespeelde bluesmuziek mee naar huis te nemen.

 

vanaf 17.00 uur