13-01-2019

Pinball ROCK

De Bredase band PinBall Rock bestaat uit 7 enthousiaste en ervaren muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdient.

 

De muzikale invloeden komen uit de Rock Pop Funk & Soul. Heerlijke covers van diverse grootheden denderen op het podium voorbij. Twee scheurende gitaren, 10 vingers toetsen, de zwoele bas in combinatie met swingende drums, die vervolgens de zanger en zangeres uitdagen maken dit plaatje

geheel compleet. Deze band staat voor een funky swingend soul feestje met een flinke vleug rock, en in no time staat het hele café mee te zingen.

 

Van Stevie Wonder tot Anouk, die weer zwaait naar Herman Brood om vervolgens nederpop met Mustang Sally te combineren.

Zijn jullie er klaar voor!?

 

aanvang ca. 16.00 uur 

10-02-2019

THE SAUCE

Deze band is voortgekomen uit The South, een regionaal bekende band, die met een gevarieerd repertoire uit de blues-rock en het southern-rock genre, op menig podium de aandacht wist te trekken.

 

De band bestaat uitde volgende muzikanten:

Gerrie van Heck                leadzang

Maurice Leito                    bas

Hans v.d. Kerkhof             toetsen

Frans Kwekkeboom          tenor-en baritonsax

Huub v. Schooneveld       gitaren

Jorus Rompa                     drums

 

De mannen van de Sauce willen met een fris gevarieerd repertoire, dat bestaat uit de nummers van onder meer Joe Cocker, de J Geils Band, Mink de Ville en andere pareltjes uit het bluesrock-genre op elk podium een voor het publiek onvergetelijk optreden weg te zetten.

 

Uitgangspunt daarbij is,dat samen muziek maken en beleven altijd een ultieme ervaring blijft.

 

aanvang ca. 17.30 uur 17-02-2019

Tribute aan de Doors

De naam LSDOORS zegt natuurlijk genoeg. De band is fan van de befaamde Doors die 50 jaar geleden onder aanvoering van zanger/dichter Jim Morrison furore maakte. Jim Morrison zorgde ervoor dat de band niet alleen naam kreeg als producent van prachtige muziek die nu nog stand houdt zoals Riders on the Storm, Love her Madly, Hello, I Love You maar ook door zijn presentatie. De band had een naam hoog te houden als het gaat over recalcitrant gedrag, druggebruik, opstootjes, conflicten met de politie en arrestaties. Er was altijd wel rumoer rond de Doors.

50 jaar terug in de tijd

Dat kwam tot een eind met het overlijden van Morrison in 1971, maar de muziek bleef over en is voor velen nog een grote inspiratiebron. Zo ook voor Gerard Groeneveld, Erik de Vries, Roel van Beusekom, Teun van Beusekom en Joost Kuijsters die ons vanmiddag zo’n 50 jaar terug in de tijd nemen. De bandleden hebben reeds vaker op ons podium gestaan met andere bands en gaan in café Oud Brabant hun eerste show geven, totaal gewijd aan The Doors: “come on baby, light my fire!”

 

aanvang ca. 16.00 uur 

17-03-2019

Blues Goose

 

Blues Goose is een band uit de 

regio Dordrecht opgericht in 2014.

 

Zij spelen Blues, Blues/Rock en Rhythm  & Blues nummers met grote namen zoals: Beth Hart, Walter Trout, Brain Box, Coco Montoya, Eric Clapton en Gary Moore.

 

Spelen doen ze hoofdzakelijk op gevoel met een gevarieerde setlist.

Muziek gespeeld met passie is waar het om draait.

 

vanaf ca. 17.30 uur 24-03-2019

Jack Rabbit Slim’s Twist Contest

De naam van de band is ontleend aan de danswedstrijd uit Qeuntin Tarantino’s film Pulp Fiction. Blues, trash, surf, vuige rock ‘n roll, soul en andere roots vallen je ten deel bij het beluisteren van dit gezelschap. Muzikale hersenspinsels en obscure covers.

 

vanaf 17.00 uur 

31-03-2019

Band Route61

Band Route61 bestaat uit vijf muzikanten met een jarenlange ervaring en zij hebben zich opgewerkt tot een veelgevraagde bluesband voor zowel kleine als grote podia.

Band Route61 speelt een afwisselend repertoire van conventionele tot hedendaagse bluesrock aangevuld met eigen werk in de stijl van BB King, John Lee Hooker, Moose Allison, Ford Brothers en vele andere blueslegendes.

Na het uitkomen van de CD  “Old Friends New Friends”, welke zeer positief is ontvangen, is Band Route61 regelmatig te horen en is een graag geziene gast in het bluescircuit.

 

Een strakke ritmesectie verzorgt de basis van Band Route61. De subtiele en opzwepende gitaarpartijen van Steven de Bruijn prikkelen de luisteraar, waardoor de muziek interessant blijft om naar te luisteren. Met de rauwe stem van John de Groot en het indringende harmonica spel van Carolus van Kuilenburg creëert Band Route61 de juiste “Blues Experience”.

Tot heden heeft Band Route61 zijn live performance bewezen bij tientallen gigs, waaronder festivals en kleine podia, waar zij ook regelmatig het podium deelde met andere bekende en veel gevraagde bluesbands. 

 

Dat live performance niet het enige is begrijpt Band Route61 maar al te goed. Daarom wordt er hard gewerkt aan een nieuwe CD die binnenkort gaat uitkomen. Daardoor krijgt het publiek de kans om naast het bijwonen van een live gig ook de door Band Route61 gespeelde bluesmuziek mee naar huis te nemen.

 

vanaf 17.00 uur 07-04-2019

Optreden KAAL

 

KAAL is een bredase coverband die al een aantal jaren bestaat

met een afwisselend repertoire.

 

Zowel rustig als dansbaar, voor twintigers tot zestigers,

van "the Smiths" tot "the Kooks" en van "David Bowie" tot the

"Counting Crows". Onbekende nummers en nummers met een hoog o ja -gehalte, maar altijd met een eigen interpretatie op akoestische basis en met meerstemmige zang.

 

De band bestaat uit:

Peter van Soest: lead zang, mondharmonica en cornet

Hans Pals: gitaat en zang

Cyriel Havermans: bas

Daan Zeydner: drums en zang

 

aanvang ca. 17.15 uur

28-04-2019

Tuff Enuff Band zijn 4 relaxte gasten

uit het Brabantse land;

 

- Marcel van der Linden - zang / gitaar / songwriter uit Tilburg

- Ad Dijkers- mondharmonica / zang uit Oosterhout

- Ferdinand Schmutzer- contrabas en zang uit Breda.

Bart Benschop mee op drums/percussie (invaldrummer Louis van den Enden).

 

Naast de band Tuff Enuff Electric doen Marcel en Ad sinds 2010 ook acoustische concerten, oorspronkelijk als duo . Er bleek toch vraag te zijn naar akoestische optredens en sindsdien zijn ze regelmatig op pad door Nederland. Hun optredens worden met succes ontvangen. Ze hebben samen inmiddels 150 optredens gedaan.

 

De muziek beweegt zich tussen blues/rock/pop/country/jazz en latin. We laten ons niet beperken tot een muziekstijl zodat je tijdens een optreden de meest verrassende stijlen langs zal horen komen. Herkenbare covers en eigen werk met een hoog "aha" gehalte en een Brabants Blues-sausje. Onder de noemer 'het hoeft niet hard te gaan om leuk te zijn' spelen we op een aanvaardbaar geluidsniveau.De muziek is toegankelijk voor een groot en divers publiek, voor dinerdates/ kleine kroegen / prive-feesten.

 

Tuff Enuff Acoustic stond onder meer op 't bluesfestival in Oosterhout, bluesfestival Big Rivers in Dordrecht en Jazzfestival in Breda. 

 

Marcel is 47 jaar, een niet-stijlgebonden songwriter en heeft honderden songs op z'n naam staan (zie ook Youtube) en zat voorheen in TisNieAnders en Cool Runnings in Tilburg.

Ad Dijkers is 57 jaar en heeft ervaring in diverse bluesbands en zat eerder in Dipstick Blues Confederence.

Ferdinand Schmutzer ookwel BBB (beste bassist v. Brabant) speelt eigenlijk overal in en rond Breda.

In 2014 namen zij de CD 'Un Mundo Mejor" (een betere wereld) op bij BJ Baartmans in Boxmeer. Deze staat op het Youtube kanaal.

 

In 2016 werd CD 'One of a Kind' in Boxmeer opgenomen.

Deze is ook online op volgend kanaal www.youtube.com/user/lindenmarcel

www.facebook.com/TuffEnuffCollect

 

vanaf 17.00 uur 05-05-2019

Rock and Roll.

 

Het geluid van de jaren 50 en 60 is weer terug op de planken met DD and the Tubescreamers, een band die de Rock ’n Roll uit die vroege jaren nog serieus neemt met de Amerikaanse en Engelse muziek van o.a. Elvis Presley, Chuck Berry, Gene Vincent, The Rolling Stones, JJ Cale, The Beach Boys, Cliff Richard, Johnny Kid and the Pirates, The Firebirds en natuurlijk The Beatles. Ook spelen ze nummers van oerhollandse Rock ‘n Rollers als George Baker en The Golden Earring.

 

‘Let’s plug in and play with DD and the Tubescreamers and the old times are back to rock your joint’.

 

vanaf 17.00 uur 19-05-2019

Greenhill Travellers 

The Greenhill Travellers is een zevenmans-folkband die in het begin van dit millennium is opgericht.

Onze swingende folk weet ieder publiek aan het dansen te krijgen. Veel klassiekers komen aan bod, maar ook Americana, bluegrass en reggae zijn ons niet onbekend.

 

De doorgewinterde bandleden van Greenhill

Travellers zorgen ervoor dat elk optreden ‘staat als een huis’.

 

www.greenhilltravellers.nl

 

aanvang ca. 17.00 uur

26-05-2019

Batch

Opwarmen voor het jazzfestival. Supersessie met getalenteerde muzikanten uit Breda, Rotterdam en Tilburg . Wat komt er voorbij: Stevie wonder , Joss Stone, Jessie J, Toto, Anouk, Chris brown en tal van andere Soul en Funkhelden. 

 

ca. 18.00 - 21.00 uur18-08-2019

Bi Bo (Bo Brocken)

Hij speelt Blues met hart en ziel.

Naast eigen werk speelt hij voornamelijk Blues-klassiekers

uit de jaren ‘30  ‘40  en ‘50 waarbij vaak onversneden en vaak

obscure Delta Blues de boventoon voert.

 

Hij won in 2015 de eerste prijs in de catagorie solisten/duo’s, tijdens de prestigueze Dutch Blues Challenge, de belangrijkste prijs voor Nederlandse Bluesartiesten.

 

Hij heeft verschillende stijlen binnen de Blues eigen gemaakt, van de noordelijke Blues tot diep in de Delta; van Slave Hollers tot Gospel en Spirituel en van opwekkende Georga Ragtime en Piedmont Style tot swingende New Orleans Hokum.

 

Nummers van o.a. Charly Patton, Moddy Waters, Robert Johnson, Skip James, Bokka White maar ook Sister Rosetta Tharpe, Brownie McGhee en vele anderen.

Kortom: COME and SEE!!!

 

vanaf ca. 17.30 uur.

01-09-2019

Harvey Blom

Eind 2016 leerde gitarist Harvey Blom, die ooit in Breda actief was met de formatie Crossroads Experience en zanger en multi-instrumentalist Stephen Wilkinson elkaar kennen, doordat ze regelmatig bij diverse jamsessies aanwezig waren en dus ook samen op het podium stonden.

 

Na een aantal keren zo samen gespeeld te hebben werd het al snel duidelijk dat de muzikale klik tussen de twee groter was dan die jamsessies, en werd er besloten om de muzikale broederschap verder vorm te geven.

 

Na korte tijd kwamen drummer Roel Bisschops en bassist Laurens Verdurmen, beide bekend van én actief in Charlie & The Welfare, op hun pad. Vanaf dat moment was The Harvey Blom Band een feit, en spenderen ze met z'n vieren zo veel mogelijk tijd in de oefenruimte of op het podium.

 

Ze spelen lekkere blues en rock die heavy kan zijn maar ook zeker erg intiem. Deze band heeft de lef van ZZ Top, de drive van Rory Gallagher en de groove van Free!

 

aanvang ca. 17.00 uur